Hello Sztepptanc.hu
Bemutatkozunk
A sztepptáncról
Műsorunkról
Hírek
Oktatás
Fotógaléria
Videógaléria
Tagjaink
Elérhetőség
Linkek


 
 Tagfelvétel
Tagjaink

Vezető táncosok
 
Badacsonyi Róbert
 
Badacsonyi RóbertBadacsonyi Róbert hivatásos előadóművész, táncpedagógus, a debreceni Rhythm and Shoes Dance Club vezetője, koreográfusa.
1973-ban született, tánctanulmányait meglehetősen későn, tizennyolc évesen kezdte a debreceni Valcer Táncstúdióban. (A mozgás szeretete nem volt ismeretlen számára, táncos pályafutása előtt is rendszeresen sportolt: kosárlabdázott, kerékpározott, versenyszerűen gyorskorcsolyázott.) Kezdetben társastáncot, majd később akrobatikus Rock ’n’ Roll-t, formációs táncokat, jazz-táncot, szving- és sztepptáncot tanult. 1994-ben Dél-Koreában töltött hat hónapot, ahol táncos munkája mellett kitűnő képzést szerzett a sztepptánc területén. Hazatérve autodidakta módon, illetve hazai kurzusok anyagaiból építkezve kezdte el kialakítani saját sztepptánc stílusát. 1996-ban – több előfordulót is sikeresen teljesítve – bekerült a Magyar Televízió „Ki-mit-tud?” televíziós tehetségkutató műsorának elődöntőjébe. Szintén 1996-ban a Drezdában megrendezett Sztepptánc Világbajnokságon (IDO) az előkelő 4. helyen végzett, míg az 1997-es Sztepptánc Európa Bajnokságon (IDO) a dobogó második fokára léphetett. A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség által rendezett versenyeken kétszer nyerte el a Magyar Bajnoki címet. A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség „Kiváló Sporttáncos” címmel” jutalmazta.
Az 1990-es évek közepére érdeklődése egyre inkább a sztepptáncra irányult. Az addig művelt többi táncműfaj egyre inkább a háttérbe szorult, szép lassan elkötelezte magát a sztepptánc stílusa mellett. 1999-ben tette le az előadó-művészeti vizsgát a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete - Országos Szórakoztatózenei Központ által akkreditálva. 1999-ben szerencsét próbált az Egyesült Államokban, de közel három hónap után hazatért Magyarországra – ekkor határozta el, hogy önálló iskolát alapít.
Kiválva a Valcer Táncstúdióból – ahol néhány növendéket már tanított a sztepptánc alapjaira – 2000. novemberében Lauer Mártával közösen létrehozta a Rhythm and Shoes Dance Club-ot. A táncklub – a sztepptánc különleges műfajának köszönhetően – hamar berobbant nemcsak Debrecen, hanem az ország szakmai és kulturális életébe is. Badacsonyi Róbert egyéni pályáját egyre inkább háttérbe szorította, minden energiáját a társulat fejlődésének szentelte. Csak később szerepelt ismét szólistaként különleges görkorcsolyás-sztepptánc produkciójával az RTL Klub televíziós csatornájának „Benne leszek a TV-ben” című adásában. 2007-ben a társulat két tehetséges tagjával együtt sztepptánc triót alkotva az RTL Klub „Csillag születik” című népszerű tehetségkutató műsorában láthatta ismét a nagyközönség. 2005-ben jelentkezett a Magyar Táncművészeti Főiskolára, ahol 2009-ben tette le államvizsgáját kiváló eredménnyel Táncpedagógus – modern társastánc (divattánc) szakirányon.
Több mint egy évtizedes kihagyás után tért vissza a szóló versenyzéshez. A németországi Riesa városában rendezett 2009. évi Sztepptánc Világbajnokságon (IDO) a 8. helyen végzett, ahol ismét a meglepő görkorcsolyás-sztepptáncos előadásával vonta magára a figyelmet.

Eredmények

Jelentősebb eredmények, események:
 
1991. Az első tánclépések a debreceni Valcer Táncstúdióban
1994. Dél-Korea – Szöul – szerződéses táncos munka, a sztepptánc tanulmányok igazi kezdete
1996. Magyar Televízió – „Ki-mit-tud?”
1996. Sztepptánc Világbajnokság: 4. hely (IDO)
1997. Európa bajnokság: 2. hely (IDO)
1999. Egyesült Államok - Fred Astaire Dance Scool
1999. Hivatásos táncos szakvizsga
2000. Megalakítja a Rhythm and Shoes Dance Club társulatát
2006. RTL Klub „Benne leszek a TV-ben”
2007. RTL Klub „Csillag születik”
2007. Táncos közreműködés a Diótörő (The Nutcracker) című mozifilmben (Rendező: Andrei Konchalovsky)
2005-2009. Magyar Táncművészeti Főiskola
2009. Visszatérés a szóló versenyzéshez: világbajnoki 8. hely
2010. Vendégszereplés a Közel-keleti Dubai-ban
2016. "TAP EVOLUTION - avagy sztepptánctörténet képekben" (Nemzeti Táncszínház - Pirotap Team) című előadás táncosa, társkoreográfusa
2018-2019. Magyar Táncművészeti Egyetem


Forrai Éva 
 
 
Forrai ÉvaForrai Éva a Rhythm and Shoes Dance Club alapításakor kezdte sztepptáncos tanulmányait. Tehetségével és kiemelkedő szorgalmával került a legjobbak közé. Elsősorban az ír tánc területén szerzett kiváló ismereteket és tapasztalatokat. 2008-ban részt vett az Írországban megrendezett „Blas Ír Tradicionális Zene és Tánc Nemzetközi Nyári Egyetem” kurzusain, ahol olyan híres mesterektől tanulhatott, mint Colin Dunne vagy Catherine Fowley. A Rhythm and Shoes Dance Club meghatározó személyeként szinte minden jelentősebb versenyen, fesztiválon, hazai és nemzetközi szereplésen részt vesz. A tánccsoport aktív tagjaként dolgozik, számos esetben vállalja ír táncbetétek koreografálását. A 2010-ben Magyarországon elsőként megrendezett nemzetközi ír tánc bajnokságon, a "Budapest Feis" versenyén kiválóan teljesített: a szigorú döntnökök véleménye alapján hat alkalommal állhatott a dobogó első fokára. 
 
 Lauer Márta
 
Lauer Márta a debreceni Rhythm and Shoes Dance Club egyik alapítója, tiszteletbeli tagja. Hosszú éveken át Badacsonyi Róbert táncpartnere. Számos hazai, valamint nemzetközi verseny és szereplés meghatározó tagja volt. Segédkoreográfusként, tanárként rendkívül sokat tett a tánccsoport fejlődéséért. Jelenleg már nem táncol aktívan, de szívesen látogat vissza egykori társulatának foglalkozásaira. Társulatunk tiszteletbeli tagja. 
Molnár György
 
Molnár GyörgyMolnár György már a Rhythm and Shoes Dance Club megalapítása előtt számos hazai és nemzetközi sikert ért el Badacsonyi Róbert tanítványaként. Nemcsak magyar bajnoki címet szerzett a Magyar Divat- és Táncsport Szövetség versenyén, hanem junior kategóriában Világbajnoki 3. helyezettként állhatott dobogóra 1998-ban Portoroż-ban. A tánccsoport meghatározó egyénisége volt hosszú éveken keresztül, szinte minden jelentős eseményen részt vett. Már nem táncol a csoportban, tiszteletbeli tag. 


 

 

Mucsi Imre
 
Mucsi ImreMucsi Imre a Rhythm and Shoes Dance Club alapításakor kezdte sztepptáncos tanulmányait. Szorgalmával, tehetségével hamar a legjobbak közé került. A tánccsoport meghatározó tagjaként részt vett a társulat legjelentősebb hazai és nemzetközi eseményein. 2007-ben a Rhythm and Shoes Dance Club színeiben szerepelt az RTL Klub „Csillag születik” elnevezésű tehetségkutató műsorában. Már nem táncol a társulatban, tiszteletbeli tag.
 
 

Rendezvényszervezők figyelmébe...
  Médiaajánlat
 
 
 Támogatóink:

CTS Informatika Kft.

Elérhetőség: Tel.: 06-30/206-9848 - E-mail: email_1.png